2011/04/10

Dragon Age II


Dragon Age II tai RPG žanro video žaidimas, sukurtas BioWare Edmontono studijos ir kurį platina Electronic Arts kompanija. Tai antras didžiausias žaidimas tęsiantis Dragon Age franšizę. Žaidimas buvo išleistas Microsoft Windows PC, PlayStation 3, Xbox 360, ir Mac OS X m. kovo 8 d. 2011 m. Šiaurės Amerikoje, o 11 Kovo 2011 ir Europoje.

Žaidimas tęsia savo pirmtako Dragon Age: Origins tradicijas ir žaidėjas atsiduria jau pažįstamame mitiniame pasaulyje, žaidėjas prisiima Hawke protagonisto vaidmenį, pasirinkdamas klasę iš mago, kario, arba vagies, ir kuris atvyksta į Kirkwall miesto kaip pabėgėlis, tačiau tampa jo legendiniu čempionu per audringą politinių ir

socialinių konfliktų dešimtmetį. Nors Dragon Age II žaidimo grafika buvo patobulinta palyginus su jo pirmtaku, bet vis tiek kritikuojama už senstelėjusio grafinio variklio naudojimą, spėjama, kad kitas RPG žaidimas The Witcher 2: Assassins of of Kings pasiūlys žymiai patrauklesnius grafinius vaizdus.

Dragon Age II priešingai nei jo pirmtakas Origins pagrindinis herojus yra pilnai įgarsintas, be to dabar žaidėjui siūloma visiškai kitokia galimybių ir sugebėjimų skalė. Žaidimo veiksmas pasidarė daug dinamiškesnis, tiesa kartais kritikuojama kad jis per daug „slash and run“ tipo. Kita vertus žaidėjas galės bet kokiu momentus sustabdyti žaidimą ir vykdyti taktinius įsakymus savo komandai. Kaip ir Origins, Dragon Age II pasaulis yra ribotas ir statinis, todėl žaidėjui yra apribotos galimybės pasirinkti kaip užbaigti lygius. Pati ne linijinė istorija žaidime liko didžiausias koziris.