2011/04/05

Elder Scrolls V: Skyrim


Elder Scrolls V: Skyrim RPG žanro video žaidimas, kuriamas Bethesda Game Studios ir bus išleistas Bethesda Softworks. Tai yra penktoji serijos The Elder Scrolls RPG žaidimų serija, kuri pasirodys tuoj po The Elder Scrolls IV: Oblivion. Žaidimą planuojama išleisti lapkričio 11 d. 2011 m. Microsoft Windows PC, PlayStation 3 ir Xbox 360 platformoms.
Žaidimo Skyrim veiksmas vyksta po dviejų šimtų metų po Oblivion, žemėje Skyrim, žemėje kuri pasinėrė į pilietinį karą po jos karalius nužudymo. Tuo pačiu metu dievas Alduin, kurie įgavo didžiulio drakono forma, iškilo sunaikinti pasaulį.Žžaidėjo personažas yra paskutinis gyvas Dovahkiin (Dragonborn), ir turi atremti Alduin puolimą ir išsaugoti Skyrim nuo visiško sunaikinimo.


Skyrim išsaugo tradicinės atviros pasaulio žaidimo tradicijas pamėgtas The Elder Scrolls serijoje. Žaidėjas gali laisvai klajoti po Skyrim žemės, kelionė tęsis
penkiuose didžiuosiuose miestuose, ir dykumų bei kalnų platybes. Kai žaidėjas lankysis miestuose jis galės atlikti įvairias veiklas, pavyzdžiui, kepimo, žemės ūkio ir kasybos. Žaidėjo savo lygį kelsis (level up) didinant savo gebėjimus, kas leis nusipirkti ar susirasti geresnius daiktus ir juos naudoti.

Elder Scrolls V: Skyrim žaidime bus aštuoniolika įgūdžių, o klasių sistema buvusi Oblivion panaikinta. Privilegijos (perks) susietos su konkrečiais gebėjimus, kurie organizuojami į taip vadinamą "įgūdžių medžį". Planuojama kad bus 280 privilegijos, kurios yra subalansuotos tarp maždaug penkiasdešimt lygių; teoriškai maksimalus jų dydis priklauso nuo veikėjo įgūdžių pasirinkimo. Ekrane bus rodomas tik žaidėjo sveikatos, ištvermės, ar magijos indikatorius . Elementai ir įranga galės būti įrašyti į greitosios prieigos meniu.