2011/04/03

Age of Empires Online

Age of Empires Online (sutrumpintai AoEO), yra realaus laiko istorinis strateginis kompiuterinis žaidimas kuris bus išleistas kaip tikimasi 2011 m. Priešingai nei ankstesnės Age of Empires serijos žaidimai Online bus platinamas išskirtinai skaitmeniniu būdu.


Žaidimas iš pradžių buvo kuriama Robot Entertainment, bet vasario 24, 2011 , buvo paskelbta, kad Gas Powered Games, Supreme Commander kūrėjai, perėmė gamybą. Kaip ir įprasta "Microsoft" bus platintojas. Planuojamam, kad žaidimas bus nemokamas žaisti, tiesa už „Premium“ turinį teks susimokėti žaidėjams. Kainos ir pats mokamas turinys nėra žinoma. Galima spėti, kad bus taikoma mokėjimo analogai iš kitų panašaus žanro žaidimų, pvz. kaip buvo Battlefield Heroes.

Planuojama, kad žaidime bus pasiūlyta standartinis vieno žaidėjo scenarijaus kampanija, tokios kokios buvo praeituose Empires (AoE) žaidimo dalyse, o taip pat besivystančiais miestais net tada kai žaidėjas nėra prisijungęs prie interneto, beabejo bus pasiūlytas ir daugelio žaidėjų rėžimas (multiplayer). Šiuo metu yra žinomos dvi žaidžiamos civilizacijos graikai bei egiptiečiai